T +31 (0)342 – 426 000

  • nl
  • en

FAQ

Hieronder vind u de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, kunt u een email sturen met contactformulier.

Zijn de liften van Axess geschikt voor rolstoeltoegankelijkheid?

Alle liften vanaf de breedtematen 1000 mm en lengtematen 1400 mm zijn officieel rolstoeltoegankelijk volgens het bouwbesluit.

Is er een put en/of dak opbouw nodig voor de liften van Axess?

Nee, niet zoals bij een traditionele liftinstallatie, daar is bijvoorbeeld een put van minimaal 1400 mm noodzakelijk terwijl bij bijvoorbeeld een Axess Premier van 630 kg maar een put van 50 mm nodig is. Dit scheelt enorm in de bouwkundige aanpassingen die voor een Axesslift niet nodig zijn. Ook zijn er een groot aantal situatie waar een put of dakopbouw niet eens mogelijk zijn of toegestaan.

Zijn Axess Liften wel veilig?

Alle liften van Axess voldoen aan de Machine richtlijn en veiligheidsrichtlijnen die daarvoor noodzakelijk zijn. Daarnaast past Axess nog een aantal extra veiligheden toe zoals School Locking, Lichtgordijnen en ander veiligheden. De certificaten staan vermeld op deze website en zijn afgegeven door het Liftinstituut, een geautoriseerde instelling voor de keuring van liften.

Welke materialen worden gebruikt door Axess?

Axess gebruikt hoogwaardige materialen zoals aluminium dat geanodiseerd is voor een zeer lange levensduur.

Hebben de Axess liften een cabine?

Ondanks dat dit soort liften ook wel platformliften wordt genoemd is alleen de Premier met een platform uitgerust. De Prestige en Souvereign hebben allebei een cabine.

Mogen de liften van Axess ook automatisch werken?

Bij het model Premier is dat niet toegestaan volgens de machine richtlijn, wel mag de Premier automatisch opgeroepen worden aan de buitenzijde. Het model Prestige en Souvereign kunnen wel automatisch werken. Bij de Prestige is dit een optie bij de Souvereign is dit standaard.

Waar koopt Axess haar liften in?

Zowel de Premier, de Prestige als de Souvereign wordt door Axess zelf in Zaandam gebouwd en getest waarna de liften door eigen teams worden gebouwd. Ook de service van Axess liften doen we zelf.