T +31 (0)342 – 426 000

 • nl
 • en

Liftonderhoud en Service

U kiest met zorg de lift die u nodig heeft, maar u wilt ook goede nazorg, liftonderhoud en service. Axess begrijpt dat. Ons doel is u met de meeste toewijding van dienst te zijn.

 

Liftonderhoud en veiligheid is van essentieel belang

Of een lift nu veel of weinig wordt gebruikt, regelmatig preventief liftonderhoud is een noodzaak voor het veilig blijven functioneren van de installatie. Voor liften in openbare- of bedrijfsgebouwen geldt zelfs een wettelijk voorgeschreven onderhoudsplicht. Al sinds 1 januari 2004 toetsen de ARBO diensten aan de hand van de ARBO wetgeving VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) of een liftinstallatie deugdelijk is onderhouden. Hier wordt gekeken naar onderhoudsintervallen en de historie van de lift.  Er geldt voor onze liften geen keuringsplicht wat u aanzienlijk scheelt in de kosten. Wenst u toch de lift te laten keuren door een daar toe bevoegde instantie werken wij daar graag aan mee, dat brengt natuurlijk ook extra kosten van onze zijde met zich mee.

 

Liftonderhoud en beschikbaarheid

De lift vormt een belangrijke schakel in de logistiek van een gebouw en de mobiliteit van de gebruikers. U wilt maximale beschikbaarheid van de installatie. Preventief liftonderhoud verkleint de kans op ongewenste storingen en voorkomt grotere onverwachte reparaties.

 

Liftonderhoud, aansprakelijkheid en garantie

Onze liftinstallaties voldoen aan zeer strenge kwaliteits- en veiligheidseisen vastgelegd in de machine richtlijn. Axess garandeert de kwaliteit van haar producten en is aansprakelijk voor de veilige werking, mits de installatie deugdelijk en volgens de fabrieksvoorschriften is onderhouden. Het niet of door ongekwalificeerde derde partijen laten uitvoeren van onderhoud of andere noodzakelijke werkzaamheden kan van invloed zijn op de garantie van de lift en verlegt mogelijk de aansprakelijkheid van Axess op een veilige werking.

 

Liftonderhoud op maat

Axess verzorgt voor u na de installatie van de lift een liftonderhoudsvoorstel. Om u buiten het reguliere onderhoud voor onverwachte kosten te behoeden zijn er twee contractvarianten.

 1. Standaard liftonderhoud Uitvoeren van het preventieve onderhoud. Tussentijdse storingen en onderdelen worden apart berekend.
 2. Uitgebreid liftonderhoud Uitvoeren van het preventieve onderhoud. Tussentijdse storingen worden niet berekend, behoudens oneigenlijk gebruik en vandalisme. Gebruikte onderdelen worden separaat berekend.

 

Kies voor liftonderhoud door Axess:

 • Optimale veiligheid van uw lift
 • Optimale beschikbaarheid van uw installatie
 • Geen verlegging van aansprakelijkheid of discussie bij garantiezaken
 • Door de fabriek opgeleide monteurs
 • Kostenbesparing door snelle en adequate analyse
 • Optimale beschikbaarheid van reservedelen
 • Voorrang bij storingen

 

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte voor een service-overeenkomst of andere informatie.

DIRECT CONTACT MET SERVICE
Axess Liftonderhoud en Service -1
Axess Liftonderhoud en Service -2
Axess Liftonderhoud en Service -3